Marie Heinekenplein 30-31, 1072 MH Amsterdam +31 (0)20 – 470 41 44

Water voor het goede doel

Support het goede doel en bestel een fles gezond kraanwater bij
restaurant Barca.

Vanaf 1 januari 2020 vraagt restaurant Barca een kleine bijdrage voor kraanwater. Deze kleine bijdrage wordt geschonken aan een goed doel naar keuze. Wij zullen hier zelf niets aan verdienen maar ons doel is om onze gasten ervan bewust te maken dat kraanwater beter is voor het milieu dan reguliere flessen water. Daarnaast vinden we het een fijn gevoel om zo diverse goede doelen te ondersteunen; samen met onze gasten.

Bestel kraanwater Bij Restaurant Barca

Voor het goede doel en voor een beter milieu.

Wanneer je kraanwater bestelt voor bij de lunch of het diner dan vragen we een kleine bijdrage. Deze bijdrage wordt geheel gedoneerd aan een goed doel naar keuze. Restaurant Barca support 4 goede doelen middels een donatie voor kraanwater.

Bestel jij kraanwater bij ons dan mag je zelf aangeven naar welk goed doel jouw bijdrage naar toe gaat. Je kunt kiezen uit de volgende vier goede doelen:

Maak hier je keuze:

  • 1. De Johan Cruyff Foundation (67%, 2 Votes)
  • 3. The Donkey Sanctuary (33%, 1 Votes)
  • 2. De Voedselbank (0%, 0 Votes)
  • 4. The Ocean Clean Up (0%, 0 Votes)

Total Voters: 3

 

1. De Johan Cruyff Foundation

Ongeveer 22 jaar geleden, in 1997, kwam de droom van Johan Cruijff, één van de grootste voetballers aller tijden, uit. Met de oprichting van de Johan Cruyff Foundation kon hij sport en kinderen met elkaar verbinden. Die droom begon in Amerika, waar Johan een buurjongetje had met het syndroom van down. Hij speelde niet mee met de andere kinderen op straat, omdat hij niet werd opgenomen in de groep. Johan maakte op speelse manier contact met hem, won zijn vertrouwen en het jochie ontwikkelde zich steeds meer. Op een dag speelde hij gewoon mee en straalde van oor tot oor. Voor Johan was de kracht van sport bewezen.
Door te sporten leren kinderen, met en zonder beperking, hun talenten te ontdekken en krijgen ze zelfvertrouwen. Dit zelfvertrouwen draagt bij aan hun ontwikkeling binnen de maatschappij. Sinds 2016 moeten we Johan zelf helaas missen, maar zijn visie en vastberadenheid zet zich voort via de Johan Cruyff Foundation.

Voor meer informatie over de Johan Cruyff Foundation klik je hier


 

2. De Voedselbank Amsterdam

Barca heeft de voedselbank geselecteerd omdat wij ook de minder bedeelde mensen in Nederland een hart onder de riem willen steken. Wist je dat bijna 1 miljoen mensen in Nederland onder de armoedegrens leven. En wist je dat niemand honger zou hoeven te hebben als we voedseloverschotten aan hen zouden geven?

Dat is goed voor zowel de mens als het milieu. De vrijwilligers bij Voedselbank Amsterdam delen iedere week eten uit aan mensen die dat het hardste nodig hebben. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren helpen met geld verzamelen, maaltijden samen te stellen en het faciliteren van diensten zoals uitdelen en rondbrengen.

Voor meer informatie over de diensten van De Voedselbank klik je hier

 

3. The Donkey Sanctuary

De Catalaanse ezel is naast een officieel beschermd diersoort het symbool van Catalonië. Omdat het beestje met uitsterven werd bedreigd hebben 2 jongeren in 2004 een sticker ontworpen met het silhouet van de ezel. Deze afbeelding werd enorm populair en niet veel later werd de ezel het officieuze symbool van Catalonië en daarmee meteen de humoristische tegenhanger van de Osborne stier die symbool staat voor andere Spaanse regio’s.

Door te doneren aan dit goede doel kunnen wij deze de ezels helpen. The Donkey Sanctuary vangt ezels op die verwaarloosd of mishandeld zijn. Ook verzorgen zij ezels en muildieren die dagelijks ingezet werden als trek- of lastdier.

The Donkey Sanctuary leert daarnaast de eigenaren van ezels en muildieren hoe ze met hun dieren moeten omgaan. De Donkey Sanctuary protesteert natuurlijk ook tegen de mishandeling van deze dieren. Door te doneren aan The Donkey Sanctuary kun jij wereldwijd ezels en muildieren helpen.

Voor meer informatie over The Donkey Sanctuary klik je hier


 

4. The Ocean Clean Up

Water voor schoon water. Ieder jaar komt er immens veel plastic in de oceaan terecht via met name onze rivieren. Dit plastic zal nooit meer uit zichzelf verdwijnen of opgeruimd worden. Om de oceanen schoner te maken en te houden is actie vanuit de mens nodig. The Ocean Cleanup is een non-profit organisatie die met zeer geavanceerde technologieën de oceanen helpt te ontdoen van het plastic. Zodat de onder water wereld weer sterker en gezonder wordt.

Lees hier meer over The Ocean Cleanup