Marie Heinekenplein 30-31, 1072 MH Amsterdam +31 (0)20 – 470 41 44

Tapas eten in de pijp

Wij Dutchies zijn dol op de Spaanse zon en alles wat daar bij komt kijken. Dus het is dan ook geen verrassend nieuws dat Amsterdam Zuid vol heerlijke Tapas restaurantjes zit.

Vandaag zetten we de 4 beste tapas restaurants in de Pijp voor je op een rij. Probeer ze zeker allemaal want ze zijn stuk voor stuk een aanrader.

 

RestaurantBarca Amsterdam

Een tapas diner op een zonovergoten terras of in de prachtige zaak

Sinds 2005 is Restaurant Barca Amsterdam HET éérste Spaanse restaurant in de pijp.  Restaurant Barca opende in 2005 haar deuren als een zogenaamde ´borreltent´ maar inmiddels is Barca uitgegroeid tot een volwassen en vooral hoog kwalitatief Spaans restaurant. Barca krijgt met regelmaat Spaanse toeristen over de vloer  en dat is niet voor niets, want met een temperamentvolle eetlust zit je misschien toch niet zo te wachten op een hutspot of een frikandel uit de muur.

Tijdens de lunch en het diner kan je genieten van een uitgebreide kaart met diverse authentieke tapas gerechten. Alles wordt vers en ´van scratch af aan´ bereidt. De chef serveert klassieke tapas gerechten maar reist ook regelmatig af naar Barcelona zelf om inspiratie op te doen. De hoeveelheid restaurants die iedere week in Barcelona openen is bijna niet bij te houden. Spanjaarden eten graag buiten de deur en vaak zelfs wel twee keer per dag. Een Spanjaard neemt geen genoegen met een boterham voor lunch maar gaat tussen 2-4pm echt even goed zitten voor een (traditioneel) Spaans 3-gangen lunch menu. In de avond zijn de Spanjaarden, mede door het fijne klimaat, wederom vaak buiten te vinden waar ze genieten van een goed glas cava en wat tapas of nogmaals een 3-gangen diner. Genoeg inspiratie dus voor onze chef die altijd met een Macbook voor nieuwe recepten en inspiratie terug komt naar Amsterdam.

Restaurant Barca
Marie Heinekenplein 30-31


 

Barca is inmiddels niet meer het enige Spaanse restaurant in de Pijp.
We lichten 3 van onze andere favoriete tapas restaurants in de Pijp uit;
want we houden allemaal van een beetje afwisseling.

 

FiveBrothers Fat

Geen poespas maar Spaanse tussengerechten met een twist

Sinds 2018 kun je in de Pijp ook heerlijk Spaans eten bij Five Brothers Fat. De naam klinkt niet heel Spaans maar de gerechten zullen je absoluut verrassen. Five Brothers Fat is met name geliefd onder de studenten want je kunt er borrelen en dineren (bij studenten is deze volgorde ook relevant 😉) tot in de late uurtjes; in een fijn eigenwijs Amsterdam jasje met een kleine Torero twist.

Maar je hoeft zeker geen student te zijn voor Five Brothers Fat, want deze tent is een hotspot voor iedereen die dol is op erg lekker Spaans eten en (veel) cava. Het is niet voor niets dat Five Brothers Fat al meerdere zaken in Amsterdam heeft. Klein ´wist je dat je´; Five Brothers Fat heeft zich laten inspireren door de bekende La Champagneria bar, Barcelona´s populairste Cava bar. Breng zeker een keer een bezoekje wanneer je in Barcelona bent.

Five Brothers Fat
Hobbemakade 64


 

Escobar

Bar-restaurant geïnspireerd door de Latin en Spaanse keuken

Bij Escobar staat de bar vol met borrelende gasten. Nee ze werken niet voor het kartel maar meer in legitieme kantoren in de buurt van de Pijp 😉. Zin in late night drinks? Dan is Escobar de place to be. Op het menu diverse Zuid-Amerikaanse gerechten zoals een variëteit aan taco´s en verschillende soorten verse ceviches. Het interieur geeft je meteen dat heerlijk vrolijke Latin gevoel; alsof je een bar in Santiago binnen loopt. Je kunt er trouwens ook terecht voor een kook workshop mocht je wat aan je skills voor thuis willen werken. Daarnaast is Escobar ook geopend voor lunch. Zware dag op kantoor? Deze plek vrolijkt je absoluut op.

Escobar
Eerste Sweelinckstraat 10A

 

DePilsvogel

Voor als je op zoek bent naar een bodega stijl tapas zaak

Dol op traditionele Spaanse Bodega´s? Breng dan een bezoekje aan de Pilsvogel. De Pilsvogel is absoluut een begrip in Amsterdam en deze zaak serveert diverse tapas, maar ook andere gerechten zoals bijvoorbeeld hun welbekende kip saté. De Pilsvogel ligt midden in de Pijp tussen het Marie Heinekenplein en de Albert Cuyp straat. Ze hebben een groot terras waar je heerlijk in de zon kunt zitten. Je bent er welkom voor zowel ontbijt, lunch, diner of gewoon een lekker koud pilsje.

De Pilsvogel
Gerard Douplein 14