Marie Heinekenplein 30-31, 1072 MH Amsterdam +31 (0)20 – 470 41 44

5xSpaanse klassieke tapas gerechten

voor een traditioneel Spaanse lunch

Last van een winterdipje? Loop dan binnen bij restaurant Barca in de Pijp voor een heerlijk Spaanse lunch. Zo geniet je niet alleen van de lekkerste tapas maar heb je even het gevoel echt in Barcelona te zijn en dat gewoon op het Marie Heineken plein.

 

Eenop Barcelona geïnspireerd restaurant in de Pijp

De chef van Barca reist regelmatig (met erg veel plezier) af naar het zonovergoten Barcelona waar hij zijn inspiratie vandaan haalt voor het menu van Barca in de pijp.

Het lijkt wel of in Barcelona iedere dag nieuwe restaurants of tapas bars openen; de Spanjaarden zijn dol op uitgebreid lunchen en dineren en dan vooral buiten de deur. Vandaag lichten we 5 klassieke tapas gerechten uit die ideaal zijn voor een echte Spaanse lunch en waar een ´local´ zijn vingers bij zou aflikken.


 

Delekkerste tapasgerechten in de pijp, Amsterdam

Traditionele ´Pan con tomate´ vindt je bij Barca Amsterdam

Pan con tomate vind je absoluut overal op de kaart in Barcelona. Maar zeker niet vanzelfsprekend in de rest van Spanje want ´pa ambt tomàquet´ zoals de Catelanen het noemen is namelijk een typisch Catalaans gerecht. De Spanjaarden kunnen het de hele dag door eten, in de ochtend belegt met wat kaas als ontbijt, bij de lunch en natuurlijk als appetizer voor het avondeten. Pan con tomate kan op verschillende manieren geserveerd worden. Het brood ´Pan cristal´  is dun en knapperig met het liefste grote zoutkorrels. Bij ons wordt het geserveerd met huisgemaakte tomatensalsa en olijfolie. In Barcelona krijg je het brood en de tomaten vaak ook los geserveerd waarbij je zelf de tomaat over het brood wrijft. Onze Pan cristal smaakt onder andere heerlijke bij de Pata Negra.


 

TraditioneelSpaans Pata Negra gerecht

Je kunt natuurlijk niet van een Spaanse lunch genieten zonder een goed portie Pata Negra. Deze fantastische Ibérico ham wordt tot de beste rauwe ham soorten van de wereld gerekend en op het vliegveld in Spanje zie je toeristen deze ham ook in grote hoeveelheden inslaan voor thuis. De naam Pata Negra verwijst trouwens naar de zwarte poot van het varken. Spanjaarden met een ruime keuken zullen ook zeker een poot op de snijmachine hebben staan. De ham smelt daadwerkelijk op je tong en wist je dat de bijzondere smaak onder andere komt door de verse eikels die deze varkens in de herfst eten? Breek de dag en trakteer je zelf op deze Spaanse luxe tijdens je lunch. Uiteraard serveert Barca Pata Negra van de hoogste kwaliteit! Yum!

 

Deknapperigste calamares in Amsterdam-Zuid

Het favoriete gerecht van het Barca team? Met stip op nummer één de verse calamares. De calamares wordt in ringen gesneden, gepaneerd en daarna perfect gefrituurd. Deze manier van bereiden maakt dat dit gerecht in Spanje ´Calamares a la Romana´ heet. Het ´a la Romana´ gedeelte betekent dus dat het gepaneerd en gefrituurd is. De eerste hap laat je meteen denken aan een heerlijke zonnige dag op het strand van Barcelona en dat gewoon in de Pijp. Uiteraard serveren we de verse calamares met een citroentje en een fijn kimchi sausje. Krijg jij ook al trek als je dit leest?


 

Ibericoribfingers geven Barca een plek in de top 10 van de Terras Top 100

Barca staat niet voor niets in de top 10 van de Terras Top 100 en dat komt naast het voortreffelijke terras in de zomermaanden ook door de Iberico ribfingers. De journalist schreef dat één van onze medewerksters de Iberico ribfingers adviseerde tijdens zijn bezoek en hij omschreef dit gerecht als ´voortreffelijk´. De Iberico ribfingers komen met soja, een Pedro Ximenez sausje en verse sesam. Een heerlijk lunch gerecht voor de Iberico liefhebber.

 

Hetlekkerste Spaanse toetje in Amsterdam

Is de Crema catalana mousse

Een Spanjaard sluit zijn lunch zeker weten af met een ´postre´ (toetje). De Crema Catalana Mousse is met stip het meest bestelde nagerecht. We kennen allemaal wel de traditionele Crema Catalana maar onze chef heeft onlangs in Barcelona de Crema Catalana ´Mousse´ ontdekt en was op slag verliefd. Deze versie van het traditionele dessert is namelijk heerlijk luchtig met een bekende citroen smaak en een vleugje kaneel toe. De luchtigheid maakt het een ideaal nagerecht voor de lunch.