Marie Heinekenplein 30-31, 1072 MH Amsterdam +31 (0)20 – 470 41 44

Restaurant Barca in Oud Zuid Amsterdam

Restaurant Barca bevindt zich in één van de hipste wijken van Amsterdam; de Pijp. Barca ligt aan het bekende Marie Heinekenplein om de hoek van de Ferdinand Bolstraat en om de hoek van de welbekende Albert Cuyp markt.

 

Shoppenop de Ferdinand Bolstraat en op de Albert Cuyp Markt

In deze beide straten kun je heerlijk winkelen en de markt afstruinen om ware ´treasures´ te vinden. Op de Ferdinand Bolstraat vindt je veel leuke kleine boutiques voor kleding, accessoires en woondecoratie. Op de Albert Cuyp kun je natuurlijk de lekkerste dingetjes vinden maar scoor je ook goed voor scherp geprijsde cosmetica artikelen, lederwaren en je mag natuurlijk niet naar huis zonder een grote warme stroopwafel. 

Na een Amsterdamse shopping spree kun je heerlijk bijkomen bij restaurant Barca aan het Marie Heinkenplein. Zowel voor lunch als voor het diner ben je bij ons in goede handen maar loop ook gerust binnen voor een goed kop koffie of een welverdiend glas wijn. Tijdens de zomermaanden kun je heerlijk op het terras neerstrijken om te nippen aan een glas koude sangria.


 

Een op Barcelona geïnspireerd restaurant in de Pijp

Bij restaurant Barca kun je heerlijk genieten van een Spaanse lunch of een Spaans diner. De chef van Barca reist regelmatig (met erg veel plezier) af naar het zonovergoten Barcelona waar hij zijn inspiratie vandaan haalt voor het menu van Barca in de pijp. Het lijkt wel of in Barcelona iedere dag nieuwe restaurants of tapas bars openen; de Spanjaarden zijn dol op uitgebreid lunchen en dineren en dan vooral buiten de deur. Benieuwd wat onze 5 meest bestelde klassieke tapas gerechten zijn? Klik dan hier

Geen Spaanse dag vandaag? Wij serveren ook internationale klassiekers zoals bijvoorbeeld een heerlijke Eggs Benedict of Eggs Royal en diverse rijk belegde sandwiches.


 

BereikbaarheidMarie Heinekenplein in Oud Zuid Amsterdam

Restaurant Barca is heel centraal gelegen, om de hoek van de Ferdinand Bolstraat en de Albert Cuyp markt. Ons restaurant is goed bereikbaar met zowel de taxi, het openbaar vervoer (tram of metro) of met de auto. Naast restaurant Barca bevindt zich een ruime parkeergarage. Met het openbaar vervoer kun je gemakkelijk naar het Marie Heinekenplein komen met de metro of de tram.

 

Nieuws:Water for Charity

Support het goede doel en bestel een fles gezond kraanwater bij restaurant Barca. Vanaf 1 januari 2020 vraagt restaurant Barca een kleine bijdrage voor kraanwater. Deze kleine bijdrage wordt geschonken aan een goed doel naar keuze. Wij zullen hier zelf niets aan verdienen maar ons doel is om onze gasten ervan bewust te maken dat kraanwater beter is voor het milieu dan reguliere flessen water. Daarnaast vinden we het een fijn gevoel om zo diverse goede doelen te ondersteunen; samen met onze gasten. Meer weten over dit initiatief? Klik dan hier.