Marie Heinekenplein 30-31, 1072 MH Amsterdam +31 (0)20 – 470 41 44

Spaanseten in Amsterdam


Spaanseten in Amsterdam

Voor het echte Spaanse eten moet u naar de Amsterdamse Pijp. Bij Barça aan het Marie Heinekenplein serveren we heerlijke Catalaanse tapas en mediterrane gerechten.

Eten in de stad Barcelona

Barcelona is de hoofdstad en tevens grootste stad van Catalonië. De stad heeft 1.603.386 inwoners en een oppervlakte van 101,4 km². Catalonië kent, net als de rest van Spanje, vier maaltijdmomenten per dag. Het ontbijt bestaat uit iets zoets zoals Churros of Cañas. Het middageten is rond 14.00 uur en de meeste eten dan een lunchmenu, dat bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Het avondeten begint in Barcelona niet voor 19.30 uur. In het weekend is 22.00 uur een normale etenstijd.

Restaurants in de stad Barcelona

tapas sangriaBarcelona beschikt over veel restaurants, variërend van de traditionele mediterrane keuken tot sushi, en van Catalaanse haute cuisine tot de exotische keukens van Thailand en Brazilië. Vooral in de districten Eixample, Gràcia, Sant Gervasi en El Born vindt men een groot aantal betere restaurants. De goede tapasbars bevinden zich niet alleen in Eixample en Sant Gervasi, maar ook in het centrum, rondom de “Rambla de Catalunya” en de “Passeig de Gracia”. Verder is Catalonië een van de belangrijkste wijnstreken van Europa. Een andere Catalaanse specialiteit is cava, een champagne-achtige bubbeltjeswijn, maar dan uit Catalonië. Kortom een culinaire hemel op aarde.

tapas kip

Dit is ook waarom bij ons restaurant op de prachtige culinaire stad Barcelona inspireren. Drink in Spaanse sferen een goed glas Cava of het lekkere hippe Spaanse drankje Tinto de verano of Aqua de Valencia op ons terras in de zon, of een Caña aan de bar. Dompel je volledig onder in de Catalaanse eetcultuur door een aantal van onze heerlijke tapas te bestellen. Echte Catalaanse favorieten en aanraders zijn; Pan con tomate, Tortilla española, Croquetas, Boquerones en vinagre en Pimientos de Padrón.

Spaans eten in de Pijp

tapas artichokeBij Barca in de Pijp kun je even vluchten, terwijl je van de heerlijke Catalaanse gerechtjes, drankjes en de echte Spaanse sfeer geniet. Alsof je even weg bent in eigen stad.

Maak je reservering barca.

  • My lucky night... Just returned from barcelona, meeting with friends at the Barca and they started new menu today! Good times for me, recognized the most tapas I ate in barcelona.
    Eric
  • Good tip, beginning Friday afternoon with a drink on the terrace, followed by a delicious dinner in, with the valve and super cocktail at the bar, you can back out there on the dance floor dancing.
    Cathy