Marie Heinekenplein 30-31, 1072 MH Amsterdam +31 (0)20 – 470 41 44

BarçaHow to make

Elke donderdag t/m zondag.
Het Spaanse tapas gevoel maar dan thuis!

Sangria

Sangria vino tinto, cava, blanco.
Dit recept is voor twee liter! Halveer de ingrediënten wanneer je 1 liter sangria heb gekocht.

Stap 1: Snijd de appel en sinaasappel in stukjes (bij 1 liter dus maar een half van beide). Doe het fruit daarna in de kan.
Stap 2: Neem het flesje sangria mix en giet het ook in de kan.
Stap 3: Neem de twee blikjes 7up en doe ook dit in de kan. (bij 1 liter dus 1 blikje)
Stap 4: Doe een stuk of 10 ijsblokjes in het karaf.
Stap 5: Vul het karaf verder met de wijn of cava.
Stap 6: Doe ook een paar ijsklontjes in het glas en schenk de sangria in.
Stap 7: Garneer het glas eventueel met een partje sinaasappel.


Sangriapassievrucht

Dit recept is voor twee liter! Halveer de ingrediënten wanneer je 1 liter sangria heb gekocht.

Stap 1: Lepel de passievrucht uit en doe het vruchtvlees in de kan.
Stap 2: Neem het flesje sangria mix en giet het ook in de kan.
Stap 3: Neem de twee blikjes fanta en doe ook dit in de kan. (bij 1 liter dus 1 blikje)
Stap 4: Doe een stuk of 10 ijsblokjes in het karaf.
Stap 5: Vul het karaf verder met de wijn.
Stap 6: Doe ook een paar ijsklontjes in het glas en schenk de sangria in.
Stap 7: Garneer het glas eventueel met een partje sinaasappel.


Broodaioli

Barca’s heerlijke brood met huisgemaakte aioli.

Stap 1: Zet de oven op de hete lucht stand en verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2: Is de oven op de juiste temperatuur? Schuif het brood in de oven.
Stap 3: Zet de timer op 6 minuten.
Stap 4: Gaat de timer? Haal het brood uit de oven en serveer het brood.


PanCristal

Dit heerlijke knapperige brood is een specialiteit uit Barcelona. Het kan als voorgerecht gegeten worden, maar het past ook goed bij de borrel.

Stap 1: Verwarm de oven op hete lucht stand op 200 graden.
Stap 2: Is de oven op de juiste temperatuur? Schuif het brood op een bakplaat in de oven.
Stap 3: Zet de timer op 6 minuten.
Stap 4: Snijd het brood in de lengte door midden.
Stap 5: Smeer het brood in met de tomatencoulis en strooi er zeezout overheen.
Stap 6: Giet als laatste wat olijfolie over het brood.
Stap 7: Snij het brood in 3 a 4 stukjes en serveren maar.


Aubergine

Onze aubergine wordt gereserveerd met miso, blauwe kaas en eetbare bloemen. Wist u dat miso een gefermenteerde pasta is die gemaakt is van sojabonen.

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Open de verpakking en haal het bakje met eetbare bloemen eruit.
Stap 3: Is de oven op de juiste temperatuur? Schuif de aubergine in de oven.
Stap 4: Zet een timer op 10 minuten.
Stap 5: Gaat de timer? Haal de aubergine uit de oven.
Stap 6: Kies een leuk bord en leg de aubergine met de kaas naar boven hierop.
Stap 7: Strooi de eetbare bloemen over de aubergine.


Gegrildeavocado

Barca’s avocado wordt gereserveerd met romesco saus, zoetzure ui en knoflookchips. Romesco saus is een saus gemaakt van amandelen, tomaat, spaanse peper, knoflook en peterselie. De perfecte combinatie!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Open de verpakking en haal de zoetzure rode ui en de romescosaus eruit.
Stap 3: Is de oven op de juiste temperatuur? Schuif de avocado in de oven.
Stap 4: Zet een timer op 5 minuten.
Stap 5: Gaat de timer? Haal de avocado uit de oven, en strooi direct wat grof zeezout erop.
Stap 6: Doe in de holling van de avocadopit, de romescosaus. Leg bovenop de romescosaus, de zoetzure ui.
Stap 7: Kies een leuk klein bordje en serveer de avocado’s hierop.


Tortillade patatas

Aardappel tortilla of in het Spaans tortilla de patatas. Dit gerecht kan zowel koud als warm gegeten worden. Gaat u voorkeur uit naar warm? Volg dan de onderstaande stappen.

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Is de oven op de juiste temperatuur? Schuif de tortilla in de oven.
Stap 3: Zet een timer op 14 minuten.
Stap 4: Gaat de timer? Haal de tortilla uit de oven.
Stap 5: Kies een leuk bord en leg de tortilla hier op.
Stap 6: Serveer de aioli bij de tortilla. Je kan er zelf voor kiezen of jij deze ernaast of erop wilt serveren. Bij Barça kiezen wij er altijd voor om deze ernaast te serveren op hetzelfde bord.


Platode queso

Drie heerlijke Spaanse kazen geserveerd met huisgemaakt vijgenbrood en kweepeer compote.

Stap 1: Leg de drie kazen op een bordje. Laat de kazen even op kamertemperatuur komen.
Stap 2: Geniet ervan


Kalfswangmet wortel-gember crème

Dit gerecht is zonder twijfel ‘de favoriet’ van de chef! Wij serveren de kalfswang met een wortelcrème en een kalfsjus. Bij dit gerecht heeft u eigenlijk alleen maar een vork nodig, zo mals is dit vlees. Wij zijn benieuwd of u dit net zo lekker vind.

Stap 1: Zet een pan met water op en laat het water koken. Als het water kookt zet u de pan op een laag pitje! Het water hoeft nu niet meer te koken.
Stap 2: Doe de plastic zak met de kalfswang erin. Doe ook de zak met de wortelcrème in de pan.
Stap 3: Laat beiden zakken 8 minuten in het hete water liggen.. De gerechten zijn hierna warm.
Stap 4: Kies een mooi bord uit en doe de wortelcrème als eerste op het bord.
Stap 5: Leg de kalfswang hier bovenop.
Stap 6: Giet de jus (waar de kalfswang in zit) over het gerecht naar de hoeveelheid wat u lekker vind.
Stap 7: Eet Smakelijk!


Ribfingers

Barca’s famous rib fingers! Dit gerecht heeft verder geen uitleg nodig, de smaak zegt genoeg. De rib fingers worden geserveerd met een Pedro Ximenez saus. In Spanje ook vaak PX genoemd. Dit is een zoete sherry die ook vaak als dessert wijn wordt gedronken.

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Maak het aluminium bakje leeg. Haal de rib fingers uit de plastic zak en doe deze in het aluminium bakje.
Stap 3: Is de oven op de juiste temperatuur? Schuif de rib fingers in de oven.
Stap 4: Zet een timer op 12 minuten.
Stap 5: Zet een pannetje met warm, niet kokend water op. Leg de zak met de PX lak in het pannetje met warm water. Laat zo de saus 4 minuten opwarmen.
Stap 6: Gaat de timer? Haal de rib fingers uit de oven.
Stap 7: Serveer de rib fingers in een schaaltje naar keuze en doe hier de PX lak overheen (knip het zakje open), strooi hier weer bosui met rode peper overheen.


Albondigas

Albondigas of eigenlijk spaanse gehaktballetjes, gemaakt van varkensvlees in tomatensaus mag niet ontbreken tijdens een tapas lunch of diner.

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Haal de albondigas uit de plastic zak en doe deze in het aluminiumbakje. Knip ook de tomatensaus open. Giet de tomatensaus over de albondigas in het aluminiumbakje.
Stap 3: Is de oven op de juiste temperatuur? Schuif de albondigas in de oven.
Stap 4: Zet een timer op 15 minuten.
Stap 5: Gaat de timer? Haal de albondigas uit de oven.
Stap 6: Serveer de albondigas in een niet te groot schaaltje.


PataNegra

Onze Pata Negra komt van de hoogst gekwalificeerde Iberico varken van Spanje. Wist u dat deze heerlijke smaak voornamelijk te danken is aan het feit dat deze Iberico varkens eikeltjes eten. Hier komt de wat notige smaak vandaan.
Dit gerecht heeft geen bereiding nodig. De smaak komt het beste naar voren op kamertemperatuur.

Miniburgers

Deze mini burgers zijn gemaakt van rundvlees. Deze zien er gezellig uit op je tapas tafel, zijn ideaal voor als u niet zo heel veel trek heeft, en zijn populair onder de kinderen.

Stap 1: Bij voorkeur grill je de burgers in een grillpan, anders een normale koekenpan, behaal de gewenste garing van de burger wat jij het lekkerst vindt. Omdat het rundvlees is kan jij deze medium maar ook well done serveren.
Stap 2: Snij het broodje open. Doe hetzelfde als met het vlees bij de brioche broodjes tot deze mooi goudbruin zijn.
Stap 3: Smeer de mosterdmayonaisse op het broodje, doe hier bovenop de gemarineerde rode kool en de sla.
Stap 4: Leg nu de burger op het broodje en daar weer op de bovenkant van het broodje.
Stap 5: Serveer het op een leuk bordje met de satéprikker erin.


Tostadazalm

In Barcelona vind u tostadas in alle soorten en maten. Wij serveren hem met gerookte zalm. Deze tostada wordt gemaakt van wonton vellen.

Stap 1: Pak een mooi bord en leg het wonton krokantje onderop het bord.
Stap 2: De gerookte zalm kan nu op het wonton krokantje gelegd worden.
Stap 3: Verspreid de vadouvanmayonaise over de zalm door middel van stippen of strepen.
Stap 4: Strooi nu de jalapeños,  zoetzure rode ui en de eetbare bloemen over de zalm.


Gambasal ajillo

De Spaanse klassieker, gamba’s in knoflookolie. De gamba’s zijn al gaar dus ze hoeven alleen nog even opgewarmd.

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Haal de gamba’s uit de verpakking (er zit een extra stuk plastic in de zak om de koppen van de gamba’s te beschermen) en doe de gamba’s in het meegeleverde ovenschaaltje. Haal de citroen hier uit.
Stap 3: Doe de knoflook-peper-olie over de gamba’s.
Stap 4: Is de oven op de juiste temperatuur? Schuif de gamba’s met de knoflook peper olie in de oven.
Stap 5: Zet een timer op 8 minuten.
Stap 6: Gaat de timer? Haal de gamba’s uit de oven.
Stap 7: Serveer de gamba’s met de olie in een schaaltje en strooi er nog wat zeezout over.
Tip: serveer de gamba’s met brood ernaast. Je kunt de olie gebruiken om het brood in te dippen.


Sardinesuit blik

De beroemde sardines van ortiz, Trek het blikje open en serveer de cracker ernaast.
Bereiding:
De Sardines zijn het meest op smaak als u deze serveert op kamertemperatuur.

Pulpoa la Gallega

Wij serveren voor het typische spaanse gerecht met Pulpo. Pulpo is malse octopus met salsa verde en paprikapoeder.

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden, haal de paprikapoeder en de salsa verde uit de aluminium schaal.
Stap 2: Is de oven op de juiste temperatuur? Schuif de aluminium schaal met alle producten in de oven.
Stap 3: Zet een timer op 10 minuten.
Stap 4: Gaat de timer? Haal de volledige schaal uit de oven.
Stap 5: Serveer de pulpo op een bord.
Stap 6: Maak het bakje met de salsa verde open, giet dit in zijn geheel over het gerecht.
Stap 7: Strooi als laatste de paprikapoeder over het gerecht.


Paella

Wie kent paella niet. Dit gerecht komt officieel uit Valencia, maar is over heel Spanje populair. Het belangrijkste van dit gerecht is de rijstkorrel. De Paella is gemaakt van een speciale paella-rijstkorrel afkomstig uit Valencia. Dit is een dikke rijstkorrel die veel vocht kan absorberen.

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Is de oven op de juiste temperatuur? Schuif de paella in de oven in de aluminiumschaal met aluminiumfolie.
Stap 3: Zet een timer op 30 minuten. Check of de rijst warm genoeg is. Is de rijst nog niet op temperatuur? Laat de pan nog iets langer in de oven staan en check regelmatig de temperatuur.
Stap 4: Heeft de paella de juiste temperatuur? Serveer de paella pan op een onderzetter.
Pas op! de schaal is erg heet.


ChocoladeLava

De chocolade lava van Barça is niet zomaar een lava, hij is huisgemaakt en bevat nog een kleine verrassing. In het midden vind je namelijk warme smeuïge karamel.

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Is de oven op de juiste temperatuur? Schuif de chocolade lava in de oven.
Stap 3: Zet een timer op 14 minuten.
Stap 4: Gaat de timer? Haal de chocolade lava uit de oven.
Stap 5: Serveer op een gebak schaaltje.
Stap 6: Strooi een beetje poedersuiker over de Lava voor de garnering.


Cheesecake

Lekker als dessert en lekker bij de koffie!

Stap 1: strooi de Oreo crumble over de cheesecake.
Enjoy


Ontbijt

De croissant kan koud gegeten worden, maar naar u voorkeur kan deze ook heel even in de oven. Ons advies hierbij is om de heteluchtoven op 200 graden voor te verwarmen en de croissant hier 3 minuten in te laten.
Let op! De meegeleverde eieren zijn rauw. Bak of kook de eieren naar uw wens.

Stap 1: Zet de oven op de hete lucht stand en verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2: Is de oven op de juiste temperatuur? Schuif het brood in de oven.
Stap 3: Zet de timer op 6 minuten.
Stap 4: Gaat de timer? Haal het brood uit de oven.
Stap 4: Beleg het broodje met ham, kaas of beide.