Marie Heinekenplein 30-31, 1072 MH Amsterdam +31 (0)20 – 470 41 44

WereldPaella dag

Valencia lanceert de Wereld Paella Dag om  zijn méést internationale recept met de hele wereld te delen. Deze dag zal worden gevierd op 20 september! Het is afgelopen met alle discussies, het debat en de lijst met toegestane en verboden ingrediënten. Voor één dag zal de stad Valencia, de geboorteplaats van de paella, zijn meest internationale gerecht prijsgeven, en dit recept dat traditie, cultuur en culinaire voortreffelijkheid combineert met de hele wereld te delen.

 Vier de Wereld Paella Dag bij Barça!

Met de Paella Classico met zeevruchten, kip en chorizo voor €15,00 (p.p) i.p.v. €23,00

En een jarra (1 liter) Sangria de Vino Tinto €15 i.p.v. €18,50


Paella is identiteitserfgoed van de Valenciaanse cultuur en het gastronomische visitekaartje op wereldniveau. Maar het recept is ook betrokken geweest bij discussies in de media zoals het gebruik van chorizo door de Engelse chef-kok Jamie Oliver, als ovenrecept én bereidt in een glazen schaal door de acteur Rob Schneider of van de rijst met kip, calamares, chorizo en kokkels van kok Gordon Ramsey.

#WorldPaellaDay


 
Op 20 september a.s. zullen de Valencianen, als de uitvinders van de paella, hun rol als bewaker van het recept verlaten en op een vriendelijke en sympathieke manier, voor eens en altijd, het eeuwige debat over de authentieke paella beëindigen. Daarom wordt er een dag gepland in de internationale agenda om vanuit de plaats waar het recept is ontstaan dit gerecht te eren en te verheffen naar de status van internationaal symbool.

Reserveer je tafel hier.