Si! Tapas in Amsterdam!

 

Hoezo einde van de zomer? Het is 4 september, lokale tijd half 5 en wij stevenen af op de zonnigste spot van het Marie Heinekenplein: Barça. Geen wolkje aan de lucht, dus wij zetten ons neer op het terras. Chefkok Machiel Seyferth schuift bij ons aan. Biologische habitat: De keuken van Barça en sinds ruim 7 jaar gepassioneerd ‘’tapas cocinero’’

Tapas Barca Amsterdam

Maar Machiel, vertel ‘s. Wat is het geheim van echt goede tapa’s?

Het geheim is proeven! Dat is het mooie van tapa’s. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Ik kan jou vertellen hoe je tapa’s maakt, maar ze zullen anders smaken dan die ik zelf maak. Het is natuurlijk ook een beetje een ‘’puzzelkunst’’. Welke smaken passen goed bij elkaar?

Wat is het belangrijkste ingrediënt volgens jou?
Het belangrijkste ingrediënt is de basis en eenvoud. Teruggrijpen naar het basisprincipe van koken. Voor de rest is het proeven en experimenteren tot je de beste ‘’puzzel’’ hebt gelegd. Plezier is overigens ook een heel belangrijk ingrediënt vind ik. Ik doe mijn werk en word er een heel gelukkig man van!

Wat is jouw meest bizarre, gekke of opvallende tapa’s- ervaring?
Haha! Er gebeurt hier zoveel dat ik daar niet zo 1, 2,3 op kan komen! We hebben een half open keuken dus ik zie ook veel. Laatst kwam er een Amerikaan een kijkje in de keuken nemen en vroeg even later of ik met ‘m mee naar de States wilde vliegen om zijn privé- kok te worden. Ik heb het weggelachen, ik blijf waar ik ben!

¡muchas gracias Machiel! Wij hebben ondertussen nog een flink aantal tapa’s laten aanrukken, dus blijven nog even genieten van het bijna- Spaanse zonnetje op het Marie Heinekenplein.

By: Lisa Hartog & Sander Ligthart

Tags: ,

Leave a Comment