Algeheel rookverbod voor Barça geen issue

Een algeheel rookverbod voor de horeca is weer onderwerp van discussie. De Tweede Kamer wil het nu ineens toch met een meerderheid gaan handhaven, Koninklijk Horeca Nederland (KHN) noemt het ‘politieke willekeur’ en het Longfonds (vroeger Astmafonds) is ‘opgelucht’.

Barca heeft een rookruimte
Gelukkig heeft Barça allang een oplossing, voor voor- en tegenstanders van roken. Onze venue beschikt over een mooi ingerichte rookruimte waar je rustig kan zitten, voetbal kan kijken en een lekkere cocktail kan drinken. Of er nu een verscherpte handhaving komt of niet, bij Barça kan je ongestoord tapas eten zonder asbakken en rookgeur of juist met.

Het rookverbod
Sinds 1 juli 2008 is het rookverbod van kracht. Alleen in afgesloten rookruimtes zoals Barça heeft, mag nog gerookt worden. In Nederland was het verzet tegen het rookverbod vergeleken met de rest van Europa groot, vooral omdat kleine café’s geen ruimte hebben voor een aparte rookruimte. Op 3 november 2010 kwam de minister van volksgezondheid Edith Schippers de kleine horeca tegemoet door het rookverbod voor cafés kleiner dan 70 vierkante meter en zonder personeel op te heffen. Dit wordt nu wellicht deze maand al teruggedraaid.

Heaters buiten
Ook grotere café’s en discotheken lappen de regel aan hun laars. Uit cijfers die de Nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit eind vorig jaar presenteerde, blijkt dat bij vier op de tien kroegen en dicotheken rokers ongehinderd een sigaret kunnen opsteken. Gelukkig kan je bij ons zelf kiezen. Je mag roken in de rookruimte, of buiten onder de heaters. Heerlijk warm ook in de winter!

Leave a Comment